Mozaïek atelier  

Faces in Stone Mozaïek atelier ‘Faces in Stone’ is in 2013 gestart door mij, Maartje de Boer.


 Mijn opleiding in het oude mozaïek ambacht is in 2007 en 2008 begonnen met  workshops bij de Italiaanse mozaïek  kunstenares en docente Luciana Notturni in  Ravenna.


 Daarna heb ik van 2008-2012 de opleiding ‘Kunstambacht mozaïek’  gevolgd aan  de Academie voor Beeldende Kunsten in  Wilrijk / Antwerpen (België),  onder leiding  van mozaïek kunstenaar Gino Tondat.


 De laatste jaren richt ik mij vooral op het maken en uitvoeren van eigen ontwerpen,  met een voorkeur voor portretten en andere figuratieve onderwerpen. Daarbij blijf ik  experimenteren met andere vormen van het ambacht zoals het maken van micro-  mozaïek.


 Wat mij aantrekt in het mozaïek ambacht is het ontstaan van een bezield en uniek  werk  uit het ruwe materiaal, vooral steen. Dit fascineert elke keer  opnieuw.  Door  kleurgebruik en lijnenspel krijgen de werken diepte en detaillering,  zonder de  essentie van een mozaïek te verliezen.

Alle werken worden in het atelier op ambachtelijke wijze gemaakt. Het materiaal, vooral marmer en smalti, wordt met de hand gekapt.